Зміцнення спроможності територіальних громад: можливості щодо формування доходів бюджету та оптимізації видатків - Нєма, О. С. (Ефективність державного управління, 2023)
Розглянуто питання фінансової спроможності територіальних громад в умовах проведення реформи територіальної організації влади та місцевого самоврядування на засадах децентралізації. На основі аналізу фінансово-бюджетних показників діяльності об’єднаних територіальних громад узагальнено ключові проблеми щодо формування доходів їх бюджету й оптимізації видатків. Визначено напрями зміцнення ресурсної бази місцевого самоврядування на шляху до сталого розвитку.