Основні елементи та суб’єкти публічних механізмів розвитку інноваційної екосистеми - Зуєв, М. І. (Ефективність державного управління, 2023)
Розглянуто основні елементи та суб’єкти інноваційної екосистеми. Встановлено, що основні елементи та суб’єкти публічних механізмів розвитку інноваційної екосистеми беруть участь у подальшому вирішенні питань мобілізації, поширення та масштабування кращих управлінських практик і успішних кейсів. Зазначено, що обмін інноваційними практиками між стартапами допоможе залучити нові ідеї та підходи до публічних механізмів розвитку інноваційної екосистеми. Наведено ключові характеристики людських ресурсів та інноваційної культури. З’ясовано, що ринок і трансфер технологій є дуже важливим елементом, оскільки стартапи беруть ідеї та розвивають їх у готові рішення для клієнтів, їм потрібен негайний і прямий доступ до технологій, ринків і клієнтів. З’ясовано, що венчурний капітал є певним типом приватного капіталу, який вивчає команди стартапів та їхні ідеї, оцінює поточні та майбутні ризики та фінансує інноваційні ідеї. Виявлено, що елементи і суб’єкти інноваційної екосистеми – це дві різні категорії.