Економічна безпека на національному рівні як чинник сталого розвитку за умов глобальних криз - Оліярник, В. В.; Дубовіч, І. А. (Ефективність державного управління, 2026)
Досліджено сутність економічної безпеки держави як ключового чинника забезпечення сталого розвитку за умов сучасних глобальних криз. Розкрито взаємозв’язок між рівнем економічної безпеки та здатністю національної економіки протистояти зовнішнім і внутрішнім загрозам. Проаналізовано основні виклики, що виникають у контексті глобалізації, геополітичної нестабільності, цифрової трансформації та кліматичних змін. Обґрунтовано напрями зміцнення економічної безпеки як основи сталого розвитку, з урахуванням досвіду України та міжнародних практик.