Практичні аспекти застосування технологій аналізу даних великих масивів (Big Data) в публічному управлінні - Грицяк, Н. В.; Твердохліб, О. С. (Ефективність державного управління, 2022)
Розглянуто основні підходи до застосування технологій аналізу даних великих масивів у сучасній практиці публічного управління України. Показано, що використання новітніх технологій з метою досягнення суспільного блага є загальносвітовою тенденцією, яка здатна принести вражаючі результати усім суб’єктам і об’єктам державної політики, залученим до відповідних процесів її формування й реалізації. Продемонстровано, що нині на рівні органів державної влади інтенсифікується робота щодо ширшого застосування сучасних інструментів електронного урядування у базових галузях України з метою підтримки прийняття управлінських рішень та автоматизації адміністративних процесів. Розкрито базові принципи реалізації державної політики цифрового розвитку в сучасній Україні.