Лібертаріанство у політико-правовому просторі національної та громадянської ідентичності - Боровська, Г. С. (Ефективність державного управління, 2022)
Розглянуто недосліджену проблему впливу ідеології лібертаріанства на формування національної та громадянської свідомості. Доведено, що ідеологія лібертаріанства є руйнівною політичною технологією, спричиняє загрози процесам державотворення в Україні і є ідеологією викликів національній та громадянській ідентичності. Визначено, що ідеологія має визначальний вплив на формування державної політики, державного курсу забезпечення національної і громадської єдності Української держави.