Особливості етикету публічного службовця в сучасних умовах реформування публічної служби - Сорокіна, Н. Г. (Ефективність державного управління, 2021)
Досліджено особливості етикету публічного службовця. Проаналізовано основні принципи сучасного етикету, такі як: гуманізм, доцільність дій, зовнішній вигляд, повага до традицій своєї країни та інших країн, субординація та культура мови. Акцентовано увагу, що професіоналізм публічного службовця повинен визначатися не тільки рівнем його освіченості, а й дотриманням норм етикету та морально-етичних принципів законності, справедливості, гуманності, відповідальності та неупередженості.