Історико-правові аспекти формування державного управління залізничним транспортом у країнах Європи XIX ст. - Фесовець, О. Р. (Ефективність державного управління, 2021)
Висвітлено хід формування галузі залізничного транспорту у найбільших країнах Західної та Центральної Європи ХІХ ст. (Велика Британія, Франція, Німеччина, Австро-Угорщина). Проаналізовано перші нормативні документи щодо державного регулювання будівництвом та управлінням залізницями вищезазначених країн. Розглянуто зародження державно-приватного партнерства у сфері залізничного транспорту Європи. Особливу увагу приділено формуванню та подальшому управлінню залізничною мережею на українських землях Східної Галичини, Буковини та Закарпаття як тогочасних складових Австро-Угорської імперії.