Інституціональні процеси державного управління у сфері зайнятості: проблеми реалізації - Серьогіна, Н. О. (Ефективність державного управління, 2021)
Розглянуто співвідношення понять “інституціоналізація” та “інституалізація”. Зроблено висновок, що ці поняття є тотожними. Доведено, що у контексті глобалізації, цифровізації, демографічних змін, міграції тощо проблема державного управління у сфері зайнятості населення упродовж останніх років суттєво актуалізується, що сильно впливає на стан світового і національного ринків праці. Наголошено, що значення інститутів ринку праці є критичним для подолання розбалансованості у секторі зайнятості. Досліджено інституціональні основи діяльності Державної служби зайнятості. Визначено, що інституціональне середовище зайнятості та ринку праці є недосконалим: існує велика кількість колізій у нормативно-правовому забезпеченні, відсутня чітко окреслена стратегія розвитку