Фінансове стимулювання розвитку територіальної громади - Крайник, О. П. (Ефективність державного управління, 2021)
Розглянуто питання фінансового стимулювання розвитку об’єднаних територіальних громад (далі – ОТГ) в умовах продовження реформи децентралізації. Показано роль фінансово-бюджетної складової децентралізації управління на місцевому рівні. Проаналізовано окремі показники виконання місцевих бюджетів об’єднаних територіальних громад в усіх областях України. Сформовано умови ефективного виконання власних та делегованих повноважень органами місцевого самоврядування. Показано шляхи реалізації інвестиційних можливостей шляхом використання як фінансових, так і природних та людських місцевих ресурсів.