Процедура дефолту органу місцевого самоврядування: досвід для України - Мунько, А. Ю. (Ефективність державного управління, 2021)
Розглянуто закордонний досвід механізмів дефолту органів місцевого самоврядування і проаналізовано стан наукової та практичної розробленості проблематики в Україні. Доведено актуальність розробки та нормативно-правового закріплення алгоритму поведінки органів місцевого самоврядування при появі ознак банкрутства. Визначено основі типи дефолтів органів місцевого самоврядування, базові елементи механізму їх врегулювання, функції профільного законодавства та наведено перелік управлінських дій, спрямованих на подолання фінансової кризової ситуації.