Комплексний аналіз наукових підходів щодо формування організаційно-штатних структур прикордонних підрозділів - Мейко, О. В. (Ефективність державного управління, 2021)
Розглянуто проблематику обґрунтування процесу формування організаційно- штатної структури прикордонного підрозділу науковими теоретико-методологічними підходами. Сформульовано мету наукової статті. Проведено ретельний аналіз наукової літератури із представленого питання. Виділено та розкрито сутність аксіологічного, синергетичного, системного, структурно-функціонального, діяльнісного, особистісно-орієнтованого, компетентнісного, владного, нормативного, нормативно-методичного підходів. Проаналізовано основні результати здійсненого наукового пошуку, сформульовано висновки дослідження.