Принципи формування балансу інтересів: виклики та можливості для об’єднання територіальних громад - Калашник, Н. С. (Ефективність державного управління, 2021)
Актуалізовано необхідність досягнення балансу інтересів між зацікавленими суб’єктами під час формування та подальшого функціонування об’єднаних територіальних громад. Запропоновано принципи, які мають застосовувати всі учасники суспільних відносин для дотримання балансу інтересів із метою спроможності територіальної громади. Обґрунтовано можливість застосування балансу інтересів як механізму врегулювання соціальних протиріч в об’єднаних територіальних громадах та забезпечення розвитку територій.