Організація професійної підготовки фахівців із кібербезпеки основними суб’єктами національної системи кібербезпеки: практичний аспект - Арсенович, Л. А. (Ефективність державного управління, 2021)
Проведено аналіз нормативно-правового забезпечення підготовки фахівців із кібербезпеки та надано характеристику системі підготовки та підвищення кваліфікації фахівців із кібербезпеки основних суб’єктів національної системи кібербезпеки. Виявлено проблемні питання щодо підготовки та підвищення кваліфікації фахівців із кібербезпеки основних суб’єктів національної системи кібербезпеки, що уповільнюють впровадження інформаційних технологій в усіх сферах суспільного життя та діяльності. Сформульовано пропозиції основним суб’єктам національної системи кібербезпеки та Національному координаційному центру кібербезпеки, які беруть участь у професійній підготовці фахівців із кібербезпеки, для подальшого використання у практичній діяльності та для удосконалення відповідної нормативно-правової бази.