Стратегічні вектори розвитку територій на мікрорівні - Бліщук, К. М.; Рудніцька, Р. М. (Ефективність державного управління, 2019)
Розглянуто основні стратегічні вектори розвитку територій на мікрорівні: адміністративно-правові, фінансові, технологічно-інноваційні, децентралізаційні, виокремлено проблеми реалізації заходів за цими напрямами, які існують на сучасному етапі. Акцентовано на важливості процесів децентралізації, які безпосередньо впливають на територіальний розвиток, та, з огляду на зміни, обґрунтовано потребу поглиблення децентралізаційних перетворень у державі.