Аналіз нормативно-правового забезпечення професіоналізації державних службовців - Дригуля, Н. М. (Ефективність державного управління, 2019)
Досліджено формування нормативної бази щодо забезпечення професіоналізації та розвитку професійної компетентності державних службовців в Україні. Здійснено аналіз сучасного стану та окреслено шляхи вдосконалення цього процесу на законодавчому рівні. Визначено теоретичні засади розроблення профілю державного службовця на основі компетентнісного підходу. Акцентовано увагу на понятті “профіль професійної компетентності”, що розширює критерії, встановлені до посади кваліфікаційними вимогами.