Специфіка взаємодії еліт у публічному просторі постмодерної держави - Туча, В. В. (Ефективність державного управління, 2019)
Здійснено аналіз специфіки взаємодії еліт у публічному просторі постмодерної держави. Ідентифіковано основні тенденції та фактори, які впливають на його деконструкцію, що стосується розширення можливостей доступу до кіл соціально-значимих осіб, посилення їх інституційного статусу та функціонального призначення щодо формування громадської думки та прийняття політичних рішень. Розкрито особливості співвідношення елітарних соціальних та політичних груп, наділених реальними повноваженнями управління суспільством. Описано ознаки формування органів державної влади в добу постмодерну й типи взаємовідносин державно-управлінської еліти та політичної еліти, що характеризується зростанням тенденцій обопільного контролю між ними, плюралізацією та монолітністю еліт, забезпеченням внутрішньоелітної єдності як єдиної умови досягнення функціонального консенсусу еліт, що з необхідністю позначається на технології прийняття політичних рішень.