Формування інституту соціальних прав у контексті розвитку європейської соціальної політики - Олещенко, В. Ю. (Ефективність державного управління, 2019)
Досліджено процеси формування та набуття соціальними правами правового спрямування на основі законодавчого досвіду країн європейської спільноти. Проаналізовано еволюцію функцій держави в умовах набуття соціальними правами юридичного спрямування. Зауважено, що важливим аспектом у роботі цього напряму є аналіз міжнародних стандартів, стандартів Ради Європи та Європейського Союзу щодо реалізації та забезпечення соціальних прав людини.