Інституційний аудит як інструмент підвищення інституційної спроможності органів виконавчої влади - Серняк, О. (Ефективність державного управління, 2023)
Розглянуто систему аудитів у публічному секторі та визначено роль інституційного аудиту в підвищенні інституційної спроможності органів виконавчої влади та формуванні засад доброго врядування. Виокремлено напрямки посилення інституційної спроможності органів виконавчої влади. Визначено об’єкт, результати та потенційні вигоди процесу оцінювання інституційної спроможності як складової інституційного аудиту. З метою підвищення ефективності інституційного аудиту запропоновано залучати громадські об’єднання до інституційного аудиту відповідних органів виконавчої влади чи їх структурних підрозділів.