Державна мовна політика в Україні: зміст та підходи до реалізації - Гришина, Н. М.; Бігарі, М. І. (Ефективність державного управління, 2019)
Доведено необхідність державного регулювання мовних питань, законодавчого закріплення державної мови та запровадження механізмів реалізації цієї політики на всіх рівнях управління. Уточнено низку понять, таких як “державна мовна політика”, “державне регулювання мовних питань”, “механізми формування та реалізації мовної політики”. Розглянуто можливість та доцільність використання сучасних інструментів та технологій реалізації мовної політики, серед яких: зв’язки з громадськістю, або PR, соціальна реклама, мовний маркетинг тощо.