Інституційне забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб - Алімова, І. Є. (Ефективність державного управління, 2019)
Розглянуто теоретичні підходи до інституційного забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Розкрито напрями функціонування органів публічної влади в частині врегулювання питань соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Проаналізовано проблематику внутрішньо переміщених осіб та необхідність спеціальних підходів до інституційного забезпечення соціального захисту цієї категорії громадян. Обґрунтовано основні напрями удосконалення інституційного забезпечення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб. Акцентовано увагу на важливості підвищення дієвості органів місцевого самоврядування в контексті оптимізації соціального захисту внутрішньо переміщених осіб.