Територіальна громада: поняття, статус та ознаки - Шевчук, Б. М. (Ефективність державного управління, 2019)
Проаналізовано зміст понять “територіальна громада”, “об’єднана територіальна громада”, “спроможна територіальна громада”. Досліджено співвідношення змісту поняття “територіальна громада” в законодавстві України та в Європейській хартії місцевого самоврядування. Показано різні підходи до визначення ознак територіальної громади.