Удосконалення механізму державного регулювання ринку надання послуг з інкасації коштів та перевезень валютних цінностей в Україні - Федець, А. В. (Ефективність державного управління, 2019)
Обґрунтовано необхідність удосконалення механізму державного регулювання ринку надання послуг з інкасації коштів та перевезень валютних цінностей в Україні, зокрема підвищення вимог до умов видачі Національним банком України юридичним особам ліцензії на надання банкам послуг з інкасації та посилення контролю за їх діяльністю. З метою невідкладного реагування на наявні і потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці України, в умовах постійного зменшення кількості банківських установ в Україні, що мають власні підрозділи інкасації та перевезення цінностей, наявності ризиків зміни форми власності державних уповноважених банків, збереження державного впливу на ринок надання послуг з інкасації коштів і перевезень валютних цінностей в Україні та механізмів його регулювання, запропоновано трансформувати систему грошового обігу Національного банку України в частині створення альтернативної схеми готівкового обігу Національного банку України та здійснення перевезень валютних цінностей в системі Національного банку України винятково силами підрозділів перевезення цінностей Національного банку України. Порушено питання щодо відновлення статусу державних службовців окремим категоріям працівників Національного банку України та створення єдиного сертифікованого центру професійної підготовки та підвищення кваліфікації інкасаторів та водіїв.