Функціональне визначення громадської організації як соціального сервіс-провайдера - Токар, М. Ю. (Ефективність державного управління, 2019)
Здійснено обґрунтування нового виду інституції громадянського суспільства – громадської організації як соціального сервіс-провайдера. Запропоновано характеристику функціональних особливостей та принципові властивості, що актуалізують суспільно-корисні та сервісно-орієнтовані можливості оновленої організації. Уперше введено до наукового обігу принципові переваги залучення до публічної політики громадської організації як соціального сервіс-провайдера. Закцентовано увагу на синергетичному залученні до співпраці всіх суб’єктів публічно-управлінських відносин із прицілом на задоволення найпріоритетніших соціально-сервісних інтересів представників територіальних громад за допомогою застосування модерних управлінських і технологічних інновацій.