Державне сприяння розвитку освіти у сфері фізичної культури на регіональному рівні: проблема узгодженості державних політик - Проць, Т. А. (Ефективність державного управління, 2019)
Обґрунтовано необхідність ефективного державного сприяння розвитку освіти у сфері фізичної культури як важливого фактора формування і розвитку фізичного, психічного, соціального та духовного здоров’я суспільства та його членів. Проаналізовано систему взаємовідносин між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, організаціями фізкультурно-спортивної спрямованості щодо розвитку освіти у сфері фізичної культури шляхом поліпшення її організаційного, нормативно-правового, кадрового, матеріально-технічного, фінансового, наукового, медичного, інформаційного забезпечення. Узагальнено концептуальні засади структурно-функціональної моделі узгодження державних політик щодо сприяння розвитку освіти у сфері фізичної культури.