До питання формування механізмів державного управління в роботі з дітьми, які проживають у сім’ях у складних життєвих обставинах - Проценко, О. В. (Ефективність державного управління, 2019)
Розглянуто механізми державного управління в галузі надання соціальної підтримки дітям, які проживають у сім’ях, що перебувають у складних життєвих обставинах в Україні. Проаналізовано коло законодавчих актів, якими керуються державні органи, що працюють з цією категорією. Розкрито проблематику питання в площині реформи децентралізації влади. Акцентовано увагу на кризі інституту сім’ї та явищі соціального сирітства. Подано роздуми щодо ролі соціальної держави та спроможності батьків виконувати свої обов’язки.