Застосування в Україні успішого досвіду країн Європейського Союзу в реформуванні адміністративно-територіального устрою та кар’єрної служби - Василюк, О. Д. (Ефективність державного управління, 2022)
Проаналізовано шляхи проведення реформ адміністративно-територіального устрою в країнах ЄС (Німеччині, Румунії, Данії, Австрії, Естонії, Грузії, Латвії) у площині застосування в Україні успішного досвіду. Досліджено аспекти співпраці з проектами міжнародної технічної допомоги і міжнародними організаціями. Проаналізовано кар’єрну службу в органах місцевого самоврядування у ФРН.