Сучасні тенденції розвитку державно-управлінської еліти в епоху постмодерну - Туча, В. В. (Ефективність державного управління, 2022)
Здійснено аналіз сутності та тенденцій розвитку державно-управлінської еліти в добу постмодерну, конкретизовано її зміст як сукупності осіб, наділених відповідними функціональними обов’язками щодо забезпечення життєдіяльності суспільства. Розкрито форми взаємодії з політичною елітою в контексті реалізації відповідних інституційних проектів, враховуючи специфіку різних національних традицій публічного управління, виявлено інституційно-функціональну й технологічну відмінність та тотожність між політичною та адміністративною елітою. Доведено, що в добу постмодерну простежується тенденція зростання ролі середньої ланки державно-управлінської еліти у формуванні та реалізації державної політики. Ідентифіковано певні закономірності функціонування державно-управлінської еліти в добу постмодерну.