Теоретико-прикладні аспекти дослідження сталого розвитку сільських територій України - Загорський, В. С.; Борщук, Є. М. (Ефективність державного управління, 2022)
Обґрунтовано теоретичні положення сталого розвитку сільських територій, виконано узагальнення підходів до вирішення досліджуваної проблеми. Запропоновано трактувати поняття “сільська територія” як складну еколого-економічну систему, структурними елементами якої є соціальна, виробнича й екологічна підсистеми. Проаналізовано головні підходи до вирішення проблем сталого розвитку сільських територій.