Громадська організація як необхідний елемент демократичного управління - Токар, М. Ю. (Ефективність державного управління, 2019)
Здійснено обґрунтування інституції громадянського суспільства – громадської організації як необхідного елемента демократичного управління. Запропоновано характеристику означень організаційної сутності громадської організації в змісті перспектив розвитку громадянського суспільства в Україні. Акцентовано увагу на соціальному призначенні громадської організації, що походить від природного потягу громадян до колективної самоорганізації та самоврядування. Підтверджено, що організована інституція виконує функції, які є індикатором демократичного розвитку держави та суспільства.