Особливості реалізації інвестиційної політики на територіях пріоритетного розвитку в Україні - Федорчак, О. В. (Ефективність державного управління, 2019)
Розкрито сутність територій пріоритетного розвитку та підприємницьких зон і наведено міжнародний досвід їх функціонування. Узагальнено результати впровадження спеціального режиму інвестування на територіях пріоритетного розвитку в Україні. З’ясовано причини неефективності функціонування таких територій. Доведено, що у вітчизняного уряду є всі важелі, щоб запобігти цим проблемам і відновити функціонування таких територій в Україні. Обґрунтовано доцільність відновлення територій пріоритетного розвитку у формі підприємницьких зон та територій випереджаючого розвитку для покращення інвестиційного клімату в Україні.