Теоретико-методологічні основи перемоги України в сучасній смисловій війні - Петровський, П. М. (Ефективність державного управління, 2019)
Досліджено особливості смислової війни як продовження інформаційної агресії Російської Федерації та розкрито їх відмінності. Сутність смислової війни визначено як прагнення нав’язати вигідні агресору чинники детермінації державної політики та людської діяльності. Зазначено, що об’єктами атак смислової війни є глибинні структури мислення (матриці, патерни, фрейми та установки) з метою сформувати симулякри – змінити реальну картину дійсності на спотворену віртуальну копію-фантом. Обґрунтовано положення, що теоретико-методологічними основами перемоги України в сучасній смисловій війні повинні бути практично забезпечені істинність, розумність та значущість всіх соціальних модернізацій.