Фінансова децентралізація: проблеми та перспективи - Бліщук, К. М. (Ефективність державного управління, 2018)
Розглянуто проблеми та перспективи розвитку фінансової децентралізації в Україні. Здійснено аналіз основних показників надходжень до місцевих бюджетів під час проведення фінансової децентралізації. Розроблено пропозиції щодо подальшого здійснення реформ у сфері ефективного використання коштів місцевими органами влади. Обґрунтовано напрями щодо удосконалення відносин між державою та місцевими органами влади у процесі реалізації фінансової децентралізації та її наступних етапів.