Особливості децентралізації влади в країнах із федеративним державним устроєм - Пономарьов, В. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Розглянуто практики децентралізації влади в країнах із федеративним державним устроєм, який допоможе визначити особливі інноваційно-трансформаційні процеси, пов’язані із реформуванням місцевого самоврядування у світі. І хоча вперше в новітній історії України триває реформа місцевого самоврядування, яку називають основною в переформатуванні публічної влади, вона вже має позитивний вплив на здійснення управлінської діяльності загалом, але для нас залишаються нерозкритими питання децентралізації публічної влади в країнах із федеративним державним устроєм.