Особливості державного управління соціальними процесами - Корецька, Т. К. (Ефективність державного управління, 2018)
Досліджено проблеми формування і функціонування системи державного управління соціальними процесами як основу вирішення завдань соціально-економічного розвитку. Встановлено, що сутність державного управління обумовлена функціями держави, які реалізуються у взаємодії із суспільством, у яких виявляється та конкретизується її суть та соціальне призначення держави. Науково обґрунтовано положення, що одним із головних завдань системи державного управління є створення сприятливих умов для реалізації можливостей соціальної системи, які виникають завдяки використанню різних методів управлінського впливу, які розширюють права і відповідальність різних суб’єктів самоврядування. На основі дослідження проблем соціально-економічного розвитку України встановлено, що Євроінтеграційні процеси, започатковані в Україні, вимагають реформування соціальної політики, соціального управління та формування нової системи соціальних цінностей.