Економічна основа самодостатності місцевого самоврядування в сучасних умовах - Голинська, О. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Актуалізовано теоретичні визначення муніципального управління та місцевого самоврядування. Обґрунтовано, що їх взаємозв’язок виражений економічною основою, яка є цілком компліментарною щодо підсистеми соціально-економічного розвитку громад та виражається у їх самодостатності.