Вплив основних інструментів державного регулювання на економічну безпеку держави за демографічною та соціальною сферами - Акімова, Л. М. (Ефективність державного управління, 2018)
Надано визначення дефініції “економічна безпека держави”. Визначено, що економічна безпека держави складається з різних видів безпеки в різних сферах господарювання. Проаналізовано чисельність населення, кількість живонароджених та померлих за 2015 – 2017 рр. Виявлено, що різні вчені по-різному визначать складові, які повинні належати до цієї системи, до найпоширеніших соціальних індикаторів. Проведено аналіз основних соціальних індикаторів. Наведено класифікацію інструментів державного регулювання.