Особливості процесу створення та функціонування механізмів державного управління у сфері внутрішніх комунікацій Збройних сил України - Кушнір, В.; Іжутова, І. (Ефективність державного управління, 2023)
Зазначено, що НАТО відповідально та деталізовано підходить до стратегічних комунікацій, акцентуючи увагу на важливій безпековій складовій. Зауважено, що стратегічні комунікації віднесені до однієї з пріоритетних сфер забезпечення безпеки у світі, тому надзвичайно важливо враховувати напрямки і акценти взаємодії з Альянсом для скоординованого співробітництва у вимірі стратегічних комунікацій. Вказано, що однією із важливих складових стратегічних комунікацій НАТО визначає внутрішні комунікації, а саме роботу з особовим складом та побудову внутрішніх взаємовідносин у організації.