Економічний раціональний підхід до оцінки рівня життя населення в Україні - Гургула, Т. В. (Ефективність державного управління, 2017)
Досліджено саме раціональні фізіологічні норми споживання продуктів харчування для дорослого населення країни (чоловіків та жінок) у розрахунку на одну особу, враховуючи у мінімальний споживчий кошик та прожитковий мінімум та мінімальну заробітну плату, що встановив Уряд, відповідно до чинного законодавства, з 01.01.2018 р. використовуючи сучасний раціональний економічний підхід до розрахунку та оцінки рівня життя населення в Україні, основою якого є рівень цін на продукти харчування та норми раціональної потреби в кілокалоріях.