Інформаційно-комунікативна діяльність виконавчих органів місцевих рад в Україні - Карпенко, О. В.; Дуда, А. В. (Ефективність державного управління, 2017)
Проаналізовано особливості діяльності інформаційно-комунікативних підрозділів виконавчих органів місцевих рад, зокрема визначено їх призначення та основні функції (інформаційна, аналітична, комунікативна). Обґрунтовано, що аналітична (інформаційно-аналітична) діяльність інформаційно-комунікативних підрозділів є видом управлінської діяльності, яка складається з моніторингу інформації, встановлення тенденцій суспільного розвитку, виявлення сфер інтересів громади, підготовки пропозицій до реагування місцевої влади на суспільні виклики, інформаційно-аналітичного супроводу її рішень (прогнозування, планування, підготовка до прийняття), а також оцінки ризиків та здійснення відповідного методологічного забезпечення. Розкрито основні складові комунікативної роботи виконавчих органів місцевих рад, сформульовано вимоги, визначено критерії та надано пропозиції щодо підготовки текстів райтерами інформаційно-комунікативних підрозділів. Запропоновано практичні рекомендації щодо структурної побудови інформаційно-комунікативних підрозділів у системі виконавчих органів місцевих рад України.