Шляхи удосконалення механізмів реалізації державної політики в галузі медсестринства на регіональному рівні - Шегедин, Я. Ю. (Ефективність державного управління, 2017)
Внаслідок аналізу державної політики України у сфері охорони здоров’я запропоновано комплекс заходів із удосконалення правового, організаційного, фінансового та кадрового забезпечення її реалізації на регіональному рівні щодо розвитку медсестринства в сучасних умовах здійснення децентралізації, реформування системи охорони здоров’я та адміністративно-територіального устрою України. Обґрунтовано необхідність розроблення п’ятирічної “Програми розвитку медсестринства в Україні” відповідно до сучасних потреб кардинального, системного реформування системи охорони здоров’я.