Глобалізація та ідентичність національної культури - Красівський, О. Я. (Ефективність державного управління, 2017)
Проаналізовано вплив глобалізації на культурні процеси суспільства. Вивчено значення глобальної культури для самоідентифікації і самовизначення, локальної національної культури. З’ясовано причини глокалізації. Показано наслідки поширення масової культури, перенесення західного способу життя, цінностей та ідеалів суспільства споживання на національний ґрунт.