Складові економічної безпеки та їх вплив на економічну безпеку України в умовах євроінтеграції - Гбур, З. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Проаналізовано теоретичні аспекти складових економічної безпеки із зазначенням їх детальних характеристик та впливом кожної складової на значення для економічної безпеки України. Визначено сучасний зміст поняття економічної безпеки держави. Розглянуто переваги впливу окремих складових економічної безпеки. Висвітлено негативні зміни складових економічної безпеки в умовах дії євроінтеграційних процесів в Україні. Наведено наслідки впливу складових економічної безпеки на економічну безпеку країни. Розглянуто фактори забезпечення економічної безпеки України. Виявлено факти зовнішніх ризиків, спричинених впливом неконтрольованих дій на економічну безпеку країни. Обґрунтовано шляхи посилення економічної безпеки України в умовах євроінтеграції.