Формування компетенції органів публічної влади: територіально-орієнтований підхід - Карпа, М. І. (Ефективність державного управління, 2018)
Визначено місце та роль територіального критерію у контексті формування компетенції органів публічної влади. Обґрунтовано питання місцевого значення як складових елементів компетенції органів публічної влади. Зазначено та дано обґрунтування основним проблемним питанням у процесах формування та реалізації компетенцій органів публічної влади щодо вирішення питань місцевого значення.