До визначення поняття децентралізації влади - Дорош, У. М. (Ефективність державного управління, 2018)
Окреслено теоретичні особливості визначення поняття децентралізації. Проаналізовано основні дефініції та запропоновано власне визначення децентралізації. Проаналізовано передумови та сприятливі умови для централізації і децентралізації. Проаналізовано переваги та недоліки децентралізації влади. Здійснено трактування сутності “децентралізації влади” та її складових, серед яких деконцентрація, делегування та деволюція. Запропоновано складові впровадження децентралізації влади, а саме напрацювання політичної, правової, організаційної та економічної складових.