Організація виконання Угоди про асоціацію з ЄС в Україні - Панфілова, Т. О. (Ефективність державного управління, 2018)
Зазначено, що угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом підписана в повному обсязі, чому передував період інтенсивних переговорів. Доведено, що сам факт підписання цієї угоди в нинішніх умовах має надзвичайне політичне та міжнародне значення, бо чітко визначає інтеграційні пріоритети України і засвідчує рух у напрямку ЄС. Обґрунтовано, що сучасний етап характеризується необхідністю створення належних умов та організацією чіткого планомірного виконання зобов’язань держави щодо свого європейського майбутнього.