Аналіз результатів анкетування керівних кадрів органів влади з питань підвищення кваліфікації - Орлів, М. С. (Ефективність державного управління, 2018)
Проаналізовано показники підвищення кваліфікації керівними кадрами органів влади на підставі результатів анкетування державних службовців, посади яких належать до категорій “А” (Вищий корпус державної служби) і “Б”. Розкрито переваги і недоліки використовуваних ними методів визначення навчальних потреб та видів підвищення кваліфікації. Узагальнено результати оцінювання механізмів мотивації розвитку професійної компетентності та системи підвищення кваліфікації. Висновки про недоліки існуючої практики підвищення кваліфікації керівними кадрами органів влади обґрунтовано з урахуванням виявлених перешкод для здійснення професійного розвитку та основних проблем його інформаційного забезпечення.