Державна політика у сфері соціального захисту: аналіз понятійно-категоріального апарату - Денисенко, К. В. (Ефективність державного управління, 2018)
Розглянуто сутність поняття “державна політика” та “соціальний захист”, а також термінологічний зворот поняття “державна політика у сфері соціального захисту” шляхом дослідження їх понятійно-категоріального апарату. Державну політику у сфері соціального захисту визначено як внутрішню політику держави. Здійснено єдність та диференціацію понять “державна політика у сфері соціального захисту” та “державна соціальна політика”.