Роль організації з безпеки і співробітництва в Європі у системі забезпечення соціогуманітарної безпеки - Горбатюк, С. Є. (Ефективність державного управління, 2018)
Розглянуто ключові документи ОБСЄ, які утворюють міжнародно-правовий механізм регулювання відносин у сфері забезпечення соціогуманітарної безпеки. Враховуючи специфіку сучасних викликів і загроз соціогуманітарному розвитку, визначено основні проблемні аспекти діяльності організації та запропоновано шляхи їх подолання.