Теоретична ідентифікація компетентності у контексті сучасних дослідницьких підходів - Безрук, В. М. (Ефективність державного управління, 2018)
Здійснено теоретичну ідентифікацію компетентності у контексті сучасних дослідницьких підходів, на підставі цього систематизовано основні методологічні проблеми та гностичні аспекти її дослідження, розкрито компетентність як характеристику якостей фахівців, пов’язану з їх здібностями практичного застосування отриманих знань, умінь та навиків у відповідній професійній сфері, виокремлено основні критерії компетентності та параметри її розвитку.