Системність процесів детінізації національної економіки - Борщук, Є. М.; Приймак, В. І. (Ефективність державного управління, 2018)
Досліджено структуру і масштаби функціонування тіньової економіки України. Встановлено, що розвиток тіньової економіки є надзвичайно складною та великомасштабною проблемою для всіх країн перехідного періоду, яка пов’язана з економічною і соціальною безпекою. Обґрунтовано положення, що детінізація економіки є актуальною, як з теоретичного боку, так і для формування практичних засобів нормалізації соціально-політичних процесів. Доведено, що розроблення механізмів детінізації економіки повинно відбуватись на основі системного аналізу структури і особливостей функціонування тіньової економіки.